Test,  Udstyr

ALDE load monitor

ALDE load monitor er en kerne hvor kablet til hovedeforsyningen føres igennem. Kernen holder øje med hvor meget strøm der bruges i din campingvogn, autocamper, båd mm. i forhold til den effekt der tilføres.

ALDE load monitor’s funktion ligger meget i navnet – oversat til dansk “ALDE belastningsvagt”. Den holder nemlig øje med om belastningen bliver for høj.
Eksempelvis sidder du i din campingvogn hvor dit ALDE fyr sørger for at der er en dejlig temperatur. Du vil nu gerne koge noget vand eller brygge kaffe i din campingvogn. Campingpladsen du besøger tilbyder ikke nok ampere til at du kan have dit ALDE fyr tændt samtidig med at du koger dit vand eller brygger din kaffe. Med en ALDE load monitor monteret behøver du ikke tænke over det. Den holder nemlig øje med om dit strømforbrug bliver for højt. Hvis dit forbrug er for højt i forhold til den effekt der tilføres din campingvogn vil fyret skrue ned og du undgår at sikringerne sprænger.

Montering

Kablet er på hele 6 meter, så der skulle være mulighed for at kablet kan nå fra tavlen til ALDE fyret. Selve kernen skal monteres på tilgangssiden på HPFI’et. I den anden ende er der et stik, som skal sættes i fyret.

I vores vogn er ALDE fyret placeret i klædeskabet i bagenden af vognen. I samme skab har vi også vores tavle, så det er ikke langt kablet skal trækkes.
Du skal starte med at slukke for tilgangsstøm hvis dette er tændt. Så skal dækslet på tavlen afmonteres. Herefter skal tilgangskablet på HPFI’et afmonteres. Du stikker nu tilgangskablet igennem kernen på ALDE load monitoren og montere det på HPFI’et igen.
Nu skal den anden ende monteres. Som tidligere skrevet er der et stik i denne ende som skal monteres i fyret. Det gøres ved at løfte dækslet af i toppen af fyret. Under dækslet finder du blandt andet også et print og andre stikudgange. Stikket stikkes ind i udgangen for ALDE load monitor og herefter kan du ligge dækslet på igen.

Indstilling af maksimal effekt

Tryk på Energy – Load monitor – her kan man så indstille den effekt man har. Vi har som oftest 10 A ind, så det har vi selvfølgelig indstillet vores til.

Når vi er på vintercamping, i feks Sverige. Her har vi en forsikring, på 16ampere.

ALDE Art. no. 3010315 – Kan bestilles her Scandihills.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.